Известие

Collapse
No announcement yet.

Без дистанционно под нулата!?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Без дистанционно под нулата!?!

И тая зима както и миналата, дистанционното на колата не работи при минусови температури.
    По-точно- не работи централното отключване на колата.(159)
    Като сложа ключа в ключалката и завъртя, колата се отключва и тогава с дистанционното изключвам алармата да не свири.
    Прави го и с двата ключа с нови батерии.
    Ако е над нулата си работи!
    Някакви предположения за тази моя зимна драма?
    Last edited by bager; d.m.y г., 17:33.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    И тая зима както и миналата, дистанционното на колата не работи при минусови температури.
    По-точно- не работи централното отключване на колата.(159)
    Като сложа ключа в ключалката и завъртя, колата се отключва и тогава с дистанционното изключвам алармата да не свири.
    Прави го и с двата ключа с нови батерии.
    Ако е над нулата си работи!
    Аз имам идея от къде идва проблема,още миналата зима ти го казах,лошото е че решението е скъпо ........................тогава ти реши че ще си караш така

П.С.Другия вариант е да си сложиш аларма,и да не ползваш копчетата на оригиналния ключ
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Имах подобен проблем с Мондео 98г и на него копчетата са оригинално на ключа и на студено не работят. Така и не разбрах тогава от какво е .. С Алфите никога не ми се е случвало.
      пп единственият ми спомен е че лампичката на ключа си светеше, значи проблемът е в бил някъде из колата.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Аз имам идея от къде идва проблема,още миналата зима ти го казах,лошото е че решението е скъпо ........................тогава ти реши че ще си караш така

П.С.Другия вариант е да си сложиш аларма,и да не ползваш копчетата на оригиналния ключ
        Кажи сега какво е предположението ти за проблема.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...te-oddity.html
          Там си пише всичко ...
          Второто предположение е че въпреки новите батерии в дистанционното ти, при студено време те имат по-малко power. На 156цата с нови батерии някой път не отваря, ако ключа е много студен ... държа го в топъл джоб и няма такъв проблем.
          ...

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение

Май ми беше казал че ЕКУ-то е за смяна. Или бъркам?
            В Алфаоунъра на един са му сменили патрона с обновената версия доколкото разбрах и се е оправила.
            Аларма лесно ще сложа, но проблема е че централното отключване не действа т.е. не се отваря колата. Трябва да отключа от ключалката и тогава всичко тръгва.
            Батериите са абсолютно изключени като причина, пробвано е как ли не. С нови, стари, топли, студени с един, два ключа и нищо...
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Проблема вероятно е сокета за ключа,този на таблото за паленето.В Алфа оунър потребители от северната част на Европа,даже твърдят че е имало бюлетин на Алфа за смяната на този сокет гаранционно,става въпрос за севрна Германия,острова и Скандинавия.

П.С.Има няколко човека на които проблема е оправен по този начин,със смяна на сокета на ключа. Лошото е че Ауто Италия искаха някаква баснословна цифра за него,но не помня точно колко беше

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Приемника около сокета ли е .. или в един корпус с него ?
                Питам щото ме съмнява да е така. По-скоро ще е някъде другаде.

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                  Приемника около сокета ли е .. или в един корпус с него ?
                  Питам щото ме съмнява да е така. По-скоро ще е някъде другаде.
                  Приемника не е там,в боди компа,проблема е,че 159 е първата кола която правят италианците със сериозна защита на колата,освен централното и имото,в тази група е още мотора за заключване на волана и още няколко неща,нарича се high prevention system.Проблема е че сокета заспива и не може да бъде събуден,а оттам минава някакъв захранващ кабел за модула за централното.Ако Ники вкара ключа в ключалката и завърти на обратно на отключването,демек да заключва и извади ключа,след това ще работи дистанционното.

Comment

Пффф ... по-голяма простотия не бях чувал да е измислена от италянец. Ебати !

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                      Пффф ... по-голяма простотия не бях чувал да е измислена от италянец. Ебати !
                      Батко ти ако знаеш немците колко са зле....................Шкодите имото им е в таблото с уредите,лятото като го нагреее жегата и колата не пали.................

Comment

не само шкода - и сеат и VW са така......

Comment

Дали има някакво развитие по този проблем?При мен се получава нещо подобно и ми се иска до го оправя.Често централното не реагира на дистанционното и не мога да отключа с него.Когато отключа с механичния ключ, централното проработва и вече отключва и заключва и дистанционно.Понякога централното не реагира на дистанционното дори когато колата е отключена , но след отваряне на която и да е врата, проработва!Имаше период от два дни през които работеше без проблем!
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Поне аз не съм чул да има някакво развитие
                            Аз тези дни все още си отварям сутрин с централното, при минус 2, но паднат ли още малко температурите ще се появи отново същият проблем
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                            ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

И къде може да се диагностицира какъв точно е проблемът, тъй като при мен май не е свързан с минусовите температури?
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Working...
                              X